2012. szeptember 19., szerda

Szeptember 14-17.

Pénteken (szept. 14-én) reggel minden rendben ment, délután viszont korábban kezdtem, mert orvoshoz kellett vinnem megint a gyereket. Az orvosnál találkoztam apukával, ott hagytam vele a gyereket, majd leléptem a kisebbik gyereket felvenni a suliból. Amikor hazaértünk, a nagyobbik gyerek már itthon volt apukával. Apuka gyorsan le is lépett. A gyerekek megint elég rosszul viselkedtek, főleg a nagyobbik, de már kezdem megszokni, és a helyzeteket is képes vagyok kezelni.
Este szokásos péntek esti vacsi volt a családdal. Apuka hozott sült csirkét, amit sült krumplival és isteni finom szósszal eszünk mindig. Anyuka egy kicsit késve ért haza, és kaptam tőle ajándékokat még a hófordulóm alkalmából.
Kaptam egy tábla csokit, aminek a doboza nagyon vicces volt:
Nem fordítanám le az egészet, annyi a lényege, hogy ettől a csokitól nem hízik el az ember... amennyiben nem bontja ki. :-D Jót nevettem rajta, és tényleg nagyon jól eltalálta anyuka, mert már sokszor mondtam neki, hogy én otthon este 6 után nem szoktam semmit sem enni, és eléggé odafigyelek arra, hogy mit és mikor eszem, és igyekszem egészségesen táplálkozni. Szóval ez tényleg nagyon viccesre sikerült. :-)
Továbbá még korábban meséltem anyukának a DELIKÁTRÓL, hogy az nekem mennyire hiányzik, mint fűszer. Ő meg nem emlékezett pontosan, hogy mit mondtam, csak arra, hogy valami európai fűszer, és megvett nekem valami Maggi német folyékony fűszerféleséget. Nem tudom mi lehet az, de majd egyszer lehet kipróbálom. :-)
És végül, de nem utolsó sorban kaptam egy doboz Nesquik kakaót, mert arra is emlékezett, hogy azt mennyire hiányoltam amikor tejberizst főztem. Meg egyébként is jó néha egy finom kakaóval indítani a napot. :-)

Szombaton (szept. 15-én) délelőtt suliban voltam. Kaptunk egy új osztálytársat, Sara-nak hívják és Spanyolországból jött. De ami a legfontosabb, hogy nagyon közel lakik hozzám! Biztosan sokat fogunk találkozni. :-) Suli után be is ültünk a szemközti Starbucks-ba a lányokkal egyet beszélgetni. Odacsapódott hozzánk egy olasz lány is, aki szintén au pair. Nagyon nemzetközi volt a társaság: Kína, Svájc, Németország, Spanyolország, Olaszország, Mexikó és Magyarország képviseltette magát. Nagyon tetszett az egész, nagyon kedvelem ezeket a lányokat. :-)
Késő délután pedig nagy lépésre szántam rá magam: megvettem életem első tabletjét. Anyukát elhívtam magammal, hogy ha esetleg nem értenék valamit, akkor ő el tudja nekem magyarázni. Nagyon rendes volt, mert tényleg mindenben segített. Jó sok időt eltöltöttünk a Best Buyban, mire kiválasztottam, hogy mit is szeretnék. A legviccesebb az egészben az volt, amikor beléptünk az üzletbe, és anyuka megkérdezte tőlem, hogy mi az a tablet. Aztán egyből megértette, amikor elmondtam, hogy ugyanaz, mint az iPad, csak más márka. :-)
Vásárlás után hazajöttünk, apuka gratulált a vásárláshoz, majd ő is megérdeklődte mi az a tablet. :-D Neki is elmagyaráztam, majd megengedtem neki, hogy nyomkodja kicsit, de csak egy cikket mutatott meg az interneten, ami a New York Timesban (!) jelent meg évekkel ezelőtt és az ő esküvőjükről szólt. Elolvastam a cikket, majd elbeszélgettünk róla. Ez a napom jó hosszúra sikerült, de nagyon jó volt. Érdekes volt látni, hogy milyen versengés van anyuka és apuka között, hogy ki a sikeresebb szakmailag. Nagyon-nagyon emlékeztetnek valakikre, és mindig örömmel nézem / hallgatom a kis szócsatáikat. :-)

Vasárnap (szept. 16-án) napközben az égvilágon semmi nem történt velem. A család nagyban készülődött, mert a zsidó újév alkalmából vendégeket vártak estére. Nekem egy picit dolgoznom kellett délután, de csak annyi volt a dolgom, hogy elvittem a gyerekeket zongora órára, meg hazahoztam őket. A zongora tanárnál végig egy kanapén üldögéltem, és azon gondolkodtam, hogy hogyan tapadhatott ilyen rövid idő alatt ennyi kutyaszőr a kedvenc pulcsimra. Ugyanis a tanárnak van egy kutyája, aki még csak 9 éves, de kb. halálán van, mert annyira el van hízva. Amerika... Még a kutyák is el vannak hízva.
Este 6-kor elszáguldottam Bebéhez, mert megbeszéltük, hogy eszünk együtt egy Frozen Yogurtot. Elvittem egy olyan helyre, ahol még ő sem járt, és mind a kettőnknek nagyon tetszett a lámpa az üzletben. Konkrétan erről szól az eheti Bebe Tévé epizód is. :-D

 A lámpák
 Az én fagyim
 A Bebe fagyija - igen, fagyi is van alatta :-D
 Önkiszolgálás a Frozen Yogurtnál

Istenien elbeszélgettünk a lámpát csodálva és a mennyei fagyinkat eszegetve, majd céltalanul elindultunk Bethesda utcáin. Az utunkba került egy Barns&Nobels (könyvesbolt), és bár Bebének meggyőződése, hogy azért mentünk be, mert ő nagyon vágyakozva pillogott befelé, de valójában én is imádom a könyveket és a könyvesboltokat is, szóval emberére talált. :-)
Csaptunk egy kört, majd megálltunk az útikönyveknél. Először én a Mexikóról szólókat nézegettem, Bebe pedig a Kanadáról szólókat, majd egyöntetűen megállapodtunk abban, hogy körbe szeretnénk utazni a világot. :-) Aztán gondoltunk egyet, és megkerestük a Magyarországról szóló útikönyveket is, mert mekkora "fun" Magyarországról olvasni Amerikában angolul. Mi nagyon jókat nevetgéltünk az ilyen, és ehhez hasonló címeken:
Időközben nagyban egyetértettünk abban, hogy egy útikönyv nem ér semmit, ha nincsenek benne színes képek. Kizárólag olyanokat lapoztunk fel, amik ennek a nagyon szigorú feltételnek megfeleltek. :-D
Este hazavittem Bebét, majd én is hazamentem. Megbeszéltem a családdal a másnapi teendőket, eszegettem az ünnepi kajákból (zsidó újév volt), majd nyugovóra tértem.

Hétfőn (szept. 17-én) nem sokat kellett dolgoznom, csak délután egy pár órát. Az azonban nagyon fontos esemény, hogy megjött a telepítő CD-m, amit anyukám küldött el nekem postán, és hiper gyorsan, egy hét alatt ideért. Nagyon-nagyon megörültem neki, különösképpen az anyukámtól kapott kis üzenetnek. Csak ennyit írt, hogy 'hiányzol, puszika', és rajzol nekem egy kiskutyust (olyan tipik anyukám félét) a papírra, de ez a két szó (és a rajz) és az, hogy láttam anyukám írását, nagyon meghatottak. Sosem gondoltam volna, hogy képes leszek ennyin meghatódni, de tessék, ez van. :-)
Este meg is szereltem a laptopomat, sőt, még egy plusz operációs rendszert is feltettem a gépemre (fogalmam sincs hogyan), de a lényeg, hogy minden a régi, mostmár semmi sem állhat közém és a blogbejegyzések írása közé! Nagy hurrá! :-D

3 megjegyzés:

  1. Látom a Nesquik kakaó nem csak nálam elengedhetetlen feltétele az életnek...ehh :)
    A német folyékony fűszerféleséget nem Maggi'Würze'-nek hívják? Javíts ki ha tévedek, de ha az, akkor iszonyatosan finom!

    VálaszTörlés
  2. Dede, az a neve, csak nem tudom hogyan kell használni meg mihez. De majd ha sok időm lesz rákeresek. :)

    VálaszTörlés
  3. Az a gond, hogy levesbe szoktuk mi tenni, a húslevesnek például isteni ízt ad, imádom! Máshoz mi sem szoktuk, de Magyarországon sem lehet kapni sajnos :/

    VálaszTörlés