2013. július 3., szerda

Csipetnyi Magyarország

Az egyik kedves olvasóm felhívta a figyelmem egy folk fesztiválra, amelyet itt rendeztek meg Washington DC-ben, és a rendezvény központjában nem más állt, mint a mi kicsi hazánk, Magyarország. :-)
Azonnal szóltam is host anyukának, hogy ha nincs tervük a hétvégére, akkor igazán elmehetnénk erre a rendezvényre együtt, mert biztos jó móka lenne a gyerekekkel. Szerencsére ő is nagyon belelkesedett, meg aztán a gyerekek is, így a vasárnapunkat a fesztiválon töltöttük.
Képes beszámoló következik. :-)
Magyarok a National Mall-on
Néptánc bemutató
Étkezési lehetőség a Budapest Bistro-ban
Menü kínálat
Az ebédem: chicken paprika, vagyis paprikás csirke :-D
Mézeskalács manufaktúra
Kosárfonás
Tájékoztató tábla a magyar hagyományokról
Fából készült óriás puli kutya


Scavenger hunt díj
Magyar konyha - bemutató
Készül a bográcsgulyás
Divatbemutató
Ahogy a képeken is látható, nagyon színvonalas fesztivál volt, és valóban nagyon sok mindent megtudhattak az érdeklődők Magyarországról. A host családom (és én is) nagyon élvezte az egészet, és nagyon boldog voltam, hogy ebben a formában is bemutathattam nekik a hazámat. Nagyon jó programok voltak, elsősorban gyerekeknek, de a felnőttek is jól szórakoztak. Volt egy kis kincskeresés a gyerekeknek, amely 12 állomásból állt, és minden állomáson mást és mást próbálhattak ki. Volt például szalmadísz készítés, kosárfonás, színezés, szövés és fonás. Minden egyes állomáson kaptak a gyerekek egy könyvjelzőt, amiből ha kigyűjtöttek 12-t, akkor egy legyezőt lehetett összeállítani (kép róla fent látható), és minden egyes darabon valamilyen érdekes tény volt Magyarországról. A gyerekeim nagyon büszkén mutogatták a kis legyezőiket, és nagyon izgatottan kérdezgettek mindenről, hogy tudtam-e ezt meg azt. Nagyon kis cukik voltak. :-)

Az egyetlen dolog, ami csalódást okozott a fesztiválon, hogy nem volt töltött káposzta. Meg úgy egyáltalán nem volt valami széles kínálat magyar ételekből. Én ebédre paprikás csirkét ettem, ami eléggé finom volt, de kicsit rosszul esett, hogy nem nokedli járt hozzá, hanem sima kagyló tészta. De nem panaszkodom, így is nagyon szuper volt egy kis hazait enni. :-)
Ennek örömére a host családom megkért, hogy készítsek nekik paprikás csirkét egyik nap vacsira, én meg kedden este nagyon szívesen eleget is tettem a kérésnek. Habár egyszer régebben már főztem nekik ezt, nem emlékeztek rá, de én tudtam, hogy nagyon szerették. A fesztiválon is nagyon ízlett nekik, és amit kedden főztem is nem győzték dicsérni.
Készül a paprikás csirke itthon
Egyébként bármilyen magyar kaját készítek nekik, mindet imádják. A gyerekeknek nagyon nagy kedvence a brassói és a nokedli, meg most már a chicken paprika is. :-D

Ja igen, és a végére még egy kép rólam, hogy senki (elsősorban anyukám) ne szenvedjen hiányt :-D

 A lehető legmagyarosabb ruhát viseltem a fesztiválon, bár ez a képen nem látszik teljes mértékben. Szóval a felsőm piros-fehér csíkos volt, a rövidnadrágom meg zöld, vagyis mondhatjuk, hogy magyar zászlónak öltöztem. :-D

4 megjegyzés:

  1. Szia Csilla!
    jaj,de jó,nagyon örülök,hogy elmentetek a fesztiválra,s annak még inkább,hogy a host családodnak is be tudtad mutatni Magyarország népi iparművészetét és a gastronómiából is csipetet.. :)
    Biztosan nagyon jó érzés volt ott s akkor magyarnak lenni.. ;)

    Üdvözöllek és további kellemes ,életre szóló élményeket kívánok Amerika földjén..!!

    (egy csepp dicsekvés...,a kalocsai pingálást anyósom készítette.. ;)

    Marcsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Marcsi,
      Köszönöm szépem a kedves kommentet. :)
      Igen, a fesztivál nagyon szuper volt, és a kalocsai festés gyönyörű volt, nem csodálom, hogy büszke vagy rá. :)
      Igyekszem kihasználni még ezt a kis időt, amit itt töltök, és persze mindenről részletesen beszámolni. :)

      Törlés
  2. Habár anyukád lehetnék, mindíg szívesen olvaslak! :)

    VálaszTörlés