2012. június 2., szombat

Heti események

Ennek a hétnek is pár email váltás és egy Skype beszélgetés a termése. Még az emailekből megtudtam, hogy múlt hétvégén a kisebbik kisfiú eltörte a karját játék közben. Az au pair volt otthon a fiúkkal, és kergetőztek a házban, és a gyerek olyan szerencsétlenül ugrott le a díványról, hogy ez lett a vége...
Aztán ami jó hír, hogy eladták a jelenlegi au pair autót, ami egy Honda Odyssey volt, és anyuka autója, egy Toyota Highlander lett az új au pair kocsi. Anyukának meg vettek egy új autót, egy Hyundai Elantra-t. A google képek alapján elég szép példány mind a 2 autó, és anyuka szerint imádni fogom vezetni a Toyotát. Hát ezt én is nagyon remélem. :-)
Au pair kocsi: Toyota Highlander
(forrás: google)

Ezen a hétvégén a nagyobbik kisfiú táborozni ment az apukájával, így ma csak anyukával, a kisebbik kisfiúval és a jelenlegi au pairrel tudtam beszélni Skype-on. Megbeszéltük az elmúlt hetek eseményeit, mert már 3 hete nem beszéltünk, csak emaileztünk. Meséltem nekik a párizsi utamról, és hogy milyen sokat kell tanulnom az államvizsgám miatt. Na igen, ezt sem volt egyszerű elmagyarázni, hogy mit is tanulok én pontosan, és hogy megy nálunk az államvizsgázás, de azt hiszem sikerült. :-) Ők is sok mindent meséltek, a kisfiú mutogatta a játékait, és nagy meglepetésemre írt nekem egy "I love you"-t. Azt nem tudom, hogy azért-e, mert még csak ezt tudja leírni (még csak 5 éves lesz), vagy mert tényleg máris szeret, mindenesetre jól esett. :-)

Még nem tudom hogy fog alakulni a jövőhét, nem biztos, hogy megint tudunk majd skypeolni, mert jönnek hozzájuk a nagyszülők, és nálunk is felfordulás lesz, de azért remélem megint tudunk majd kicsit beszélni. Szerintem tök jó, hogy így tartjuk a kapcsolatot, legalább a gyerekek is szoknak engem, és nem leszek annyira idegen a számukra augusztusban.

Nem tudom ki hogy van vele, nekem még nem sok időm volt ezen parázni, de ma, amikor skype-on beszéltem a családdal baromira idegesített, hogy nem tudtam rendesen kifejezni magam, vagy nem értettem meg valamit. A júliusom szabad lesz, akkor akarok majd nagyon ráfeküdni az angolra, de nyilván nem tudok majd mindent megtanulni, és kezdek félni, hogy mi lesz majd ha kimegyek. Mert persze, azért megyek ki, hogy jól megtanuljak angolul, de azért jó lenne, ha gördülékenyen menne...

És végül még valami: végre megjelent az Au Pair in America honlapon is a számlám, és nagy-nagy meglepetésemre nem 740 euró program díjat kell fizetnem, hanem "csak" 620-at. Úgy írja, hogy a 120 euró különbözet kedvezmény. Én nem értem, hogy mire fel, de azért nagyon örülök neki. :-)

3 megjegyzés:

  1. Tök jó, hogy már most meg van a családod! :) Én még a keresési fázisban vagyok, szintén augusztusi kezdéssel, de eddig 10 családból egyik sem jött be, főleg, hogy 8 kamu volt belőle. Mondjuk ebben a "szakmában" azért nekem, mint fiú, nehezebb találnom családot... Kíváncsian várom a folytatást :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a családkeresés sosem egyszerű, de ha elég kitartó vagy, meg fogod találni a megfelelő családot :-)

      Törlés
  2. Nagyon örülök, hogy megtaláltad a családot és hogy jól kijössz velük! Ne aggódj nem lesz semmi gond én tudom hogy milyen ügyes barátnőm van és minden helyzetet meg fog oldani bármi is történjen! Puszi (Edit)

    VálaszTörlés