2013. június 26., szerda

Dráma, dráma, dráma

Kedves Olvasók! Miért szerettek ennyire a szenvedéseimről olvasni? Történt ugyanis, hogy nézegettem a blogom statisztikáit, és arra a megdöbbentő következtetésre jutottam, hogy a legtöbben azokat az írásaimat olvassátok, amik a szenvedésről vagy rossz dolgokról szólnak. Érdekes tény, de ha tényleg erre vágytok, akkor most jöjjön az eheti dráma. :-D

Tegnap este fél 11 magasságában békésen bevonultam a fürdőszobámba, hogy elvégezzem a lefekvés előtti kis dolgaimat, amikor szörnyű dolog történt. Konkrétan a vécé mögül kibújva megtámadott egy hatalmas - legalább 5 centi hosszú - pókszerű lény.

Nézzük az ismertetőit: legalább 100 lába volt + kb 10 különböző méretű tapogatói. Nagyon gyorsan mozgott. Ellenállt majdnem minden ellentámadásomnak (még annak is, amikor a vécéillatosító sprével mint egy őrült fújkáltam - és most nem viccelek). Nem ijedt meg a sikításomtól (na jó, most viccelek, nem sikítoztam, mert a gyerekek már aludtak a házban és nem hangoskodhattam, de a szívem nagyon gyorsan és hangosan kalapált, aminek legalább annyira ijesztőnek kellett volna lennie :-D).

A támadás: Ahogy azt korábban írtam, a vécé mögül bújt elő, és egyből rám akart mászni, és valószínűleg halálra tapogatni a tapogatóival.

Az ellentámadás: Először a papucsomat próbáltam rádobni, de túl gyors volt. Aztán a hájszárítóm vezetékével próbálkoztam. Sikerült is sarokba szorítani, és leszakadt egy félcentis darabka belőle, ami még legalább 2 percen át mozgott egy helyben. A másik 4 és fél centis darab meg bemasírozott a sarokba, és nem mozdult, vagy gyűjtötte az erőt a következő támadásra. Ekkor vetettem be a vécéillatosító sprét, mert nemrég olvastam egy ismerősömnél, hogy sikeresen irtott szúnyogot a lakásában hajlakkal. Gondoltam akkor jobb híján nekem megteszi a vécéillatosító spré. :-D Ráfújtam egyet, amitől mint a villám kifutott a sötét sarokból, és ismét támadásba lendült. De nem hagytam magam, és kungfu mozdulatokat bevetve megállás nélkül fujkodtam a vécéillatosító sprével - sajnos eredménytelenül. Végül megállt a kuka mellett, amit én óvatosan felemeltem, és ráejtettem, amitől apró darabokra hullott. Az apró darabkák még mozogtak egy pár percig, pontosan nem tudom meddig, mert én kimenekültem a fürdőből, és vissza sem mentem másnap reggelig.
Ha azt hiszitek, hogy ez az egész az én elborult agyszüleményem, akkor íme a bizonyíték:
A tetem másnap reggel
Gondolkodtam rajta, hogy ott hagyom a fürdőm padlóján a tetemet (amíg kedden nem jön a takarítónéni) elrettentő példának, hogy a többi hasonló támadást megelőzzem, de aztán ma reggel mégis csak érzékeny búcsút vettem tőle, és a kukában landolt. De a korábban leszakadt fél centis darab még mindig ott van a polcom előtt, remélem ez elegendő lesz, és többet nem lesz részem ilyen harcban ennyire késő este (sem). :-D

A végeredmény tehát: Csilla vs Százlábú tapogatós pókszerű bogár - 1:0. :-D

4 megjegyzés:

  1. Megmondom őszintén, rég vidultam ilyen jót!! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Csilla!

    Hallottál erről a fesztiválról??https://www.facebook.com/smithsonianfolklifefestival

    Anyósomék is kint vannak,a Kalocsai pingálás és hímzés bemutatásával.Magyarország több Népművésze képviselteti magát táncosokkal és zenekarokkal egyetemben :)

    Csak azért írtam,hátha van kedved egy kis hazaira.. ;)

    Üdvözlettel:Marcsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Marcsi,
      Nagyon szépen köszönöm az ajánlást, ma el is mentem a host családommal, amiről hamarosan be is fogok számolni a blogomban. Nagyon szuper volt a fesztivál! :)
      Üdv.

      Törlés