2013. március 12., kedd

Tél vs Tavasz

Az előző unalmas bejegyzésemen felbuzdulva gondoltam írok nektek egy hasonlót, de aztán eszembe jutott, hogy az előző végén tettem egy olyan elhamarkodott és meggondolatlan kijelentést, hogy a következő bejegyzésem izgalmasabb lesz. Vagy legalábbis megpróbálkozom vele. Lássuk mi sül ki belőle. :-)

A héten az egyetlen említésre méltó dolog, hogy szerdán (márc. 6.) itt megint téli időjárásnak örvendhettünk. És ebből egyenesarányban következik, hogy a gyerekeknek nem volt iskola. Mert hát a hó, az mégis csak hó. Olyan félelmetes. Legalábbis az amerikaiknak. Szóval bezárták az iskolákat, de rendkívüli munkaszünet volt a kormány dolgozóinak is, és minden zárva tartott, ami "public". Még a könyvtárak is.
A winter storm egyébként előre várható volt, ezért még inkább nem értettem, hogy miért nem készültek fel rá jó előre, de hát így utólag már csak nevet az egészen az ember lánya. Valami olyasmit éltünk át, mint a Sandy hurrikán idején október végén, csak ez annyiban rosszabb volt, hogy egy percre sem lehetett bekapcsolni a tévét (mert nálunk azt nem szokás, ami tudjuk kinek a legnagyobb büntetés), viszont annyiban jobb volt, hogy "csak" egy napig tartott az egész.
A gyerekekkel egészen kiválóan elvoltam délután kettőig. Bújócskáztunk, társasjátékoztunk, újságot készítettünk, csupa csudijó tevékenység. De délután 2-kor kiment belőlem minden energia - a 4 óriás bögre kávé ellenére is - és onnantól csak szenvedtem. Meg a gyerekek is. Aztán anyuka közölte velem fél 5-kor, hogy amúgy 5-től szabad vagyok. Na az volt a megváltás pillanata. :-D   

Másnap egyébként már mondhatni tavasz volt, el is olvadt az összes hó.  A madarak csicseregtek ismét, a gyerekek mentek iskolába, minden visszaállt a normál kerékvágásba. Az a szerda havazás meg csak egy rossz (NAGYON ROSSZ!!!) vicc volt az időjárástól. :-D

Ugorjunk is a hétvégére. :-) Szombaton az IKEÁ-ba mentünk Bebével, mert igen, Amerikában is van IKEA, és nekünk feltétlenül tesztelnünk kellett, hogy van-e lóhús a fasírtgolyójukban és baktérium a sütijükben. :-D Jelentem, nincs, vagy ha van is, mi nem haltunk bele, de erről majd később. :-)
Szóval ha már ott voltunk, berendeztük álmaink egyetemi albérletét. Mert hogy a fedősztorink is tovább szőttük. Aki esetleg lemaradt volna, a Kátya és Olga sztoriról van szó. Gyorsan összefoglalom hol is tartunk most. :-D
Kátya és Olga két lány, akik Szibériából jöttek, ikrek, és fura kínai nyelven beszélnek egymással, amit az égvilágon senki más nem ért meg rajtuk kívül (csak az a tízmillió másik magyar :-D). Mindketten egyetemisták, a Georgetown University-n tanulnak Administration-t. Emellett mellékállásban dolgoznak - babysitterkednek. Az IKEÁ-ban az új egyetemi albérletükbe kerestek bútorokat, és egyéb berendezési tárgyakat. A listára az alábbi dolgok kerültek (legalábbis az enyémre):
  • színes párnák (3 db)
  • Modern nappali (2 db)
  • Tarzan kép (2 db)
  • Pitypang lámpa (1 db)
  • Froyo konyha (1 db)
  • Fajdleveses tányérkészlet (1 db)
  • Zöldségplüssök (4 db) 
És hogy mindezt mennyire komolyan is gondoltuk, kép-dokumentációt is készítettünk:
Fajdleves tányérkészlet
 Cuki zöldségplüssök




A lakberendezéstől nagyon elfáradtunk és meg is éheztünk, így megkajáltunk az üzlet éttermében. A fentebb említett lóhúsos golyókat ettük, desszertnek pedig baktériumos sütit. :-D


És amikor Bebéről készítettem a lóhús-golyós-evős képet, nézzétek csak micsoda photobomb-ot sikerült ellőni:

Igen, azóta is ezen nevetünk. :-D

Még éppen az asztalnál ültünk, amikor kiszúrtam egy képet a falon, és hát muszáj volt azt is megörökítenünk, mert akkor és ott emiatt is röhögőgörcsöt kaptunk.
Az édes kis Fika szerint igazán svéd, ha tartunk egy kávészünetet. :-D

Miután végigjártuk az üzletet, és már a kijáratot kerestük, leszólított minket egy srác. Beszélgettünk vele kicsit, be is mutatkozott, de a nevére nem emlékszünk, csak arra, hogy 'F' betűvel kezdődött, és mivel a haverjával volt, aki egy szót sem szólt, ők lettek Phineas és Ferb. :-D Ezen is jót mulattunk. :-D Majd hogy ne szálljon el a jó kedvünk, elmentünk moziba is. Mert szombat volt, és azt nem hagyhattuk ki. Először ismét a Windows store-ban csorgattuk a nyálunkat, majd mikor azt meguntuk, felmentünk a moziba.

 
Ezúttal az Argo (trailer link) című filmet néztük meg, és nekem nagyon tetszett, érdemes mindenkinek megnézni, akit érdekel a közel-keleti világ, vonzódik a 70-es 80-as évek világához, és kíváncsi milyen filmet rendezett Ben Affleck. :-)

Vasárnap ragyogóan szép napos, tavaszi időnk volt, ezért elmentem a kedvenc éttermünkbe, a Cosi-ba beszerezni némi kaját, majd találkoztam Bebével, és piknikeztünk egyet a Glen Echo parkban. 

Ahogy a képeken is láthatjátok, egy szál pulcsiban lehetett mászkálni, annyira szép idő volt. Szerdán meg még esett a hó. Kicsit meg van bolondulva az időjárás, pedig már örülnék neki, ha tartósan megmaradna ez a 15-20 fok körüli idő. :-)

Ennyit a hétvégéről, bocsi, hogy elcsúsztam kicsit vele, de most pótoltam a beszámolást. Gondolom sokak örömére. :-D De jó hír, hogy így kevesebbet kell várni a következő bejegyzésre. Csak pozitívan! ;-)

1 megjegyzés:

  1. Szia Csilla!

    csak egy röpke megjegyzés: A Fika ha jól tudom (de esélyes, h nem) magyarul virágot jelent. Már nem is tudom hol olvastam. Na inkább utánanézek most egy google fordítóba. Uppsz. Megnéztem, a fika igazából kávét jelent. Na mindegy. XD

    Egyelőre szép hétvégét, jövőhétre pedig kitartást :)

    Fruzsi

    VálaszTörlés