2013. szeptember 16., hétfő

Travel Month - From SF to LA

Augusztus 16-án délután autót béreltünk San Francisco-ban, mert az uticélunk aznap este nem más volt, mint Monterey. A két város közötti távolság annyira nem lenne hosszú - 2 óra csupán - ám mi szerettünk volna egy nem is annyira rövid kitérőt tenni a Big Basin Redwoods State Parkba. Szerencsétlenségünkre elég későn sikerült elindulni San Francisco-ból, mert aznap valami hihetetlen tömeg volt az autókölcsönzőnél, és kb 2 órát kellett várnunk, hogy megkapjuk a kocsinkat. De kárpótoltak minket egy gyönyörűséges hófehér Hyundai Sonata-val, akit rögtön el is neveztünk Jeff-nek. :-D

I <3 Jeff!!! :-D

Ezek a Redwood-ok egy picit magasak...


Imádtam ott a hegyen, a szerpentinen autókázni. Fantasztikusan friss hegyi levegő volt, és a fák is csak úgy illatoztak... Hihetetlenül élveztük az a rövidke időt, amit a parkban töltöttünk. :-)

Már esteledett, mikor továbbindultunk Monterey-be. Ahogy leértünk a hegyről, már szinte teljesen sötét volt, így abból az útszakaszból nem sokat láttunk, de szerintem nem sokról maradtunk le.

A 16-a éjszakát Monterey-ben töltöttük, a szállásunk pedig konkrétan a kocsi volt. Nem akartunk még külön hostelt vagy motelt fizetni arra az egy éjszakára, pláne mivel egy vagyont kifizettünk az autóra... Szóval ügyesen megoldottuk az alvást - habár nem aludtunk valami sokat, de biztos vagyok benne, hogy még öreg néniként is emlegetni fogjuk azt az éjszakát, amit Jeff vendégszeretetével töltöttünk el. :-D

Alvás a kocsiban? Végülis megoldható :-D
17-én egy gyors kávé után már indultunk is tovább, hiszen nagy út várt még ránk. Elsőként a 17-Mile Drive-on mentünk végig, ami ugyan egy kis kitérő, és fizetni is kell érte, de szerintem nagyon megéri. Gyönyörűszép tájon vezettem végig, nem győztünk csodálkozni, és szinte 5 percenként megállni, hogy készítsünk néhány újabb képet.




Háttérben a Lone Cypress - lenyűgöző volt :-)

Miután elhagytuk a várost, rákanyarodtunk a Pacific Highway-re, és egy nagyon gyakori megállókkal teletűzdelt, ám annál csodálatosabb utunk volt Los Angelesbe, majdnem végig a Csendes-óceán partján.



Jeff is élvezte az utat :-D

Kis fókák süttetik a hasukat a sziklán
The world is mine! :-D


Újabb fóka-csapat
Sajnos arra már nem volt időnk, hogy Malibu-n vagy Santa Monica-n megálljunk egy picit, csak áthajtottunk rajtuk, de ott is csodás volt az óceán - nekem elhihetitek. :-D

Los Angelesben a reptéren búcsút vettünk Jeff-től, majd shuttle-lel mentünk a hostelünkhöz, ahol - miért is ne? - kikaptuk a lehető legbunkóbb orosz sofőrt, aki szerint Magyarország majdnem Oroszország, legalábbis nagyon közel áll hozzá... Már nem indult jól a los angelesi kaland, de ez ismét egy másik sztori lesz. ;-)

4 megjegyzés:

  1. Waahhh!! De szuper! ;-) Utolsó előtti képet lophatom? Valami fantasztikus *.*

    VálaszTörlés
  2. Igen, az nekem is szemet szúrt! Nagyon profi! ;-)

    VálaszTörlés
  3. lájkolnám ha lenne lájk gomb :)

    VálaszTörlés