2012. november 18., vasárnap

Spanyolos hétvége

Nem, nem voltam semmilyen spanyol eseményen, csak gondoltam, hogy az előző magyaros hétvégém után jól fog hangzani ez a cím. Na meg kb az egész hétvégét a spanyol kolleginával, Saraval töltöttem. Innen a cím. :-)

Szombaton... őőőő... már most alig bírok visszaemlékezni mi a csuda történt. Suliban voltam, az biztos. Új tanárt kaptunk, aki azt hiszi magáról, hogy baromi vicces, pedig szegény egyáltalán nem az. Megírtuk a... a... jóég, hogy van magyarul, hogy midterm test? Szóval azt a vizsgát, amit a kurzus időszak közepén kell megírni. Tényleg ezer bocsánat, de nem jut eszembe, hogy mi erre a normális szép magyar kifejezés. (Bebét is megkérdeztem, és ő sem tudja. Nem csak az én szégyenem... :-D) Szóval ha valakinek van ötlete, várom kommentben vagy emailben, és azonnal javítom! :-)
Suli után a Vapiano nevű olasz étteremben ebédeltünk. Általában az európaiak odáig meg vissza vannak azért a helyért, de nekem annyira nem jött be. A kaja nem volt rossz - bár ettem már jobbat is -, viszont az egész kiszolgálás annyira meg volt bonyolítva, hogy az valami hihetetlen. Nem hiszem, hogy visszajáró vendég leszek... Ezután még egy froyo is lecsúszott, mert az az egyik legszuperebb dolog Amerikában, és amikor csak van rá alkalmam, eszem egyet. :-)
Kajálás után egy teázóba mentünk, ahol Sara-nak volt cluster meetingje. Azt mondta, hogy fél óra lesz az egész, így gondoltam annyit képes vagyok rá várni, utána meg elmegyünk mozizni. Na a fél órából másfél óra lett, és utána már egyáltalán nem volt kedvem sehová sem menni. Még szerencse, hogy tudtam netezni azon a helyen, máskülönben halálra untam volna magam.  Bár a tea, amit ittam sem volt rossz. Azt hiszem valamilyen thai tea volt.
A teázóból még elmentünk egy Giant-be, Sara vásárolt magának ezt-azt, majd hazafuvaroztam, én is hazajöttem, és elkezdtem nézni egy új sorozatot, a Revenge-t (ismertető). Olyannyira tetszett, hogy egyből meg is néztem belőle az első 4 részt. Ha valaki még nem látta, és szereti a sorozatokat, akkor ezt tudom ajánlani! :-) Sőt, otthon az M1-en is megy magyarul.

Vasárnap délelőtt Saraval elmentünk shoppingolni kicsit, de az égvilágon semmit nem vettünk. Csak felmértük a terepet, hogy mikre lehet szükségünk, amit majd kedvezményesen beszerzünk a jövőhéten esedékes Black Friday-en.
Shoppingolás után farkaséhesen tértünk be a House of Pancake (Palacsintaház) nevű helyre, ahol elfogyasztottuk a reggelinket / ebédünket. Onnan nagyon jóllakva távoztunk, majd elmentünk Sara-ék házába, mert őt éppen előző nap hagyta totálisan egyedül a host family-je majdnem 2 teljes hétre. Elutaztak a karibi nyaralásukra, az au pair-t meg itthon hagyták. Jobban mondva mehetett volna, ha fizeti a saját útját. Na de ki az, aki fizetne azért, hogy dolgozzon? Mert ha elment volna a családdal, akkor értelemszerűen dolgoznia kellett volna... Szóval inkább itthon maradt az üres házban. Így esett, hogy nála töltöttem a délutánt / estét. 2 filmet néztünk meg. Az egyik a 21 Jump Street (ismertető) volt, amit most látom csak, hogy magyarra Kopasz osztagnak fordították... Hát érdekes, nem tudom mi alapján találták ki neki ezt a magyar címet... A lényeg, hogy nagyon vicces film volt, mi egy csomót nevettünk rajta. Na meg a látvány sem volt utolsó, ugyanis Channing Tatum volt az egyik főszereplő.:-D
A másik film a The Hunger Games volt, magyarul Az éhezők viadala (ismertető). Szerintem nagyon érdekes film volt, én végigizgultam, és persze helyenként alaposan megijedtem. Ajánlom mindenkinek, aki szereti az elgondolkodtató, jövőben játszódó érdekes filmeket. :-)

Hát a hétvégéről mást nem tudok nektek írni. Ez most nem volt annyira vicces és izgalmas, mint általában szokott lenni, csak olyan átlagos. Nem voltam itthon túl sokat, jó volt kicsit távol lenni a munkahelyemtől és egyben az otthonomtól. Néha ilyen is kell. :-)

És hogy garantáltan vidám legyen a napom vége, most kaptam egy sms-t az otthoni telefonomra, hogy a T-mobile üdvözöl az Usában, és aktiválhatom a roamingot. Hát de kis aranyosak így majdnem 3 és fél hónap után! :-D

Jövőhéten lesz az amerikaiak nagy-nagy ünnepe, a Hálaadás, a rákövetkező napon pedig a Black Friday, vagyis a legnagyobb leárazások napja. Én személy szerint nagyon várom már, és igyekszem majd egy szuper kis bejegyzést írni Nektek az élményeimről. :-)

4 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, hogy a szintvizsgára gondolsz, nem? :D

    Krisztina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, ez nem a szintvizsga, ez csak egy vizsga, amit a kurzus időszak közepén kell megírni.

      Törlés
  2. Hehe, a 21 Jump Stree-et én is láttam, még moziban, akkor még nem volt ez a magyar címe. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokszor egyáltalán nem értem hogy találnak ki ennyire béna címeket egy-egy filmnek. És akkor a fordításról már ne is beszéljünk. :D

      Törlés